Recepty na krůtí maso
Už jste někdo ochutnali krůtí maso? Recepty na jeho přípravu nepatří mezi náročné. Naopak je můžeme zařadit mezi ty nejlehčí, co se přípravy masa týče.
Krůtí maso patří mezi superpotraviny. Toto pojmenování si vysloužilo díky jeho zásobení prospěšnými látkami pro lidský organismus.
A co vy? Máte tento typ masa v oblibě?
Jaké Recepty na krůtí maso hledáte?
O krůtě a jejím mase
Maso krůty si můžeme dopřát v různých tepelných úpravách, ať už vařením, pečením, grilováním, uzením nebo smažením.
Můžeme si koupit celou krůtu nebo využít jen některé její části:
- Horní stehno
Ideální je na vaření, pečení i uzení.
- Spodní stehno
Je výborné třeba na řízky či pečení.
- Prsa
Z prsou si můžete pochutnat na minutkách, roládách nebo z nich udělat mletý polotovar.
- Lelky
Hodí se na grilování nebo pečení.
- Křídla
Výborná jsou pečená.
- Krk
Z krků se dá uvařit výborný vývar.
- Biskup
Nejtučnější část masa, která se hodí na pečení
- Droby
Čili vnitřnosti, tj. játra a žaludek. Játra využijeme třeba na výbornou játrovku, žaludky můžeme zakomponovat do vývaru nebo je připravit v dušené podobě.
Krůtí maso pro zdraví
Krůtí maso je bohaté na bílkoviny a chudé na tuky. Je vhodné pro všechny, kdo bojují nejen s nadváhou, ale i zvýšeným cholesterolem, chronickým zánětem slinivky nebo srdečním onemocněním.
Obsahuje dokonce aminokyselinu tryptophan, která velice dobře působí na duševní pohodu.
Dále musíme zmínit jeho bohatství na vitaminy skupiny B a minerály. Z nich je zastoupeno železo, selen, zinek a vápník.
Skvělé recepty na jeho přípravu
Hledáte tip na rychlý oběd? Inspirujte se třeba našimi medailonky z krůtího masa na 3 způsoby.
Pro odvážnější máme tipy na rolády z krůtího masa. Kterou byste si vybrali vy?
A pro ty, kdo netroškaří máme recepty na slavnostní krůtu. Naleznete zde i krůtu pečenou v celku.