Recepty na mleté maso
Máte rádi mleté maso? Recepty k jeho využití jsou velice pestré. Můžete si jej koupit v obchodě jako polotovar, nebo si jej připravit doma. Postup není náročný a zvládne to každý začátečník.
Z jakých druhů masa si můžeme udělat mletý polotovar a jak jej využijeme? Pojďte se podívat na naše tipy.
Jaké Recepty na mleté maso hledáte?
Jaká mletá masa máme a jak jej můžeme využít?
Pomlít můžeme v podstatě jakékoliv maso. Aby ale mělo správné vlastnosti a chuť, je potřeba vědět, na co se jaký kousek masa nejlépe hodí.
- Kuřecí
Na mletí můžeme využít klidně celé kuře. Co se ale šťavnatosti týče, tak vítězí stehna.
- Krůtí
Na mletí můžete využít stehna. Ty jsou krásně šťavnatá. Dají se z nich udělat lahodné krůtí burgery.
- Hovězí
Na mletí se hodí přední část skotu, například krk.
- Vepřové
Na mletí se hodí prorostlejší části prasete, ideálně bůček.
- Skopové a jehněčí
Ze skopového masa je se dá na mletí využít plec.
- Králičí
Králičí mleté maso se dá využít například na sekané bifteky. Na mletí je ideální využít zadní část králíka a ze zbytku udělat třeba výbornou polévku.
Mleté maso v pokrmech
V jakých receptech můžeme maso v této podobě využít? Velice známou je určitě sekaná. Ta se dá udělat z jakéhokoliv masa. Inspirujte se našimi recepty na výbornou sekanou a udělejte si ji z masa, které máte rádi.
A co si třeba udělat masové koule? Jsou oblíbené nejen u dětí. Podívejte se na tipy, jak udělat ty nejlepší masové kuličky.
Můžete jej samozřejmě využít i na grilování. Vyzkoušejte naše recepty s mletým masem na gril.
Nenapadá vás, co rychlého k obědu připravit? Mletý polotovar je velice rychlý na přípravu. Existuje nespočet jídel, kam se dá zakomponovat. Boloňské omáčky, karbanátky i burgery jsou s ním výborné a plné šťávy.