Recepty na zákusky a moučníky
Patříte mezi milovníky sladkého? Pak pro vás moučníky jistě nejsou nic nového. Kde ale brát inspiraci na stále nové a lepší sladké dezerty? Vyzkoušejte náš velký přehled moučníků od A do Z, ze kterých si vyberete vždy! Ať už máte rádi čokoládové moučníky, drobenkové koláče s ovocem nebo jednoduché hrníčkové buchty na plech, máme ten správný recept pro každého.
Lahodné recepty na štrúdl z bramborového těsta 6x jinak. Inspirujte se!
Chutné recepty plněné trubičky z listového těsta v 5 lahodných obměnách!
Nejlepší recepty na mrkvance. Objevte tuto lahodnou a zdravou pochoutku našich prababiček!
Snadné recepty na piškotový salám s čokoládou ve čtyřech chutných variantách
Neodolatelné recepty na Napoleonovy řezy. Objevte tuto lahodnou pochoutku!
Výborné recepty na moučníky bez pšeničné mouky na jednom místě. Jakou variantu vyzkoušíte?
Jaké Recepty na zákusky a moučníky hledáte?
Domácí moučník = ideální sladká tečka po obědě
Pokud pořádáte slavnostní oběd, oslavu narozenin nebo si jen chcete zpříjemnit běžný víkendový oběd s rodinou, sladká tečka v podobě moučníku nesmí chybět. Vsaďte na jednoduché zákusky a domácí koláče, které jsou oblíbené v každé době.
Pokud nestíháte, zvolte rychlé hrníčkové moučníky s ovocem ze zahrádky či mrazáku, který zabere jen pár minut přípravy a v troubě se již dopeče sám. Oblíbené jsou například rychlé koláče z rebarbory, jednoduchý perník na plech nebo třeba lehký dezert s mandarinkami z kompotu.
Sváteční moučníky po celý rok
Některé příležitosti přímo vybízejí k přípravě složitějších dezertů a koláčů. Při přípravě svatební hostiny si dává každá nevěsta záležet na tom, aby bylo její cukroví dokonalé a svatební koláčky ty nejlepší. Stejně tak na Vánoce či Velikonoce s oblibou pečeme slavnostní cukroví či luxusní buchty. Nemusíte se držet jen klasických receptů, nebojte se sáhnout po netradičních receptech. Za vyzkoušení stojí například lahodné dezerty s červenou řepou nebo vynikající domácí zákusky v bezlepkové či vegan verzi.
Vsaďte na sezónnost
Jednoduché a rychlé moučníky lze péct prakticky po celý rok. Můžete zvolit buď univerzální přísady a náplně, jako je tvaroh, jogurt či čokoláda, nebo se řídit ročním obdobím a právě dostupným ovocem. Využití sezónních surovin je přirozené pro naše tělo a navíc tak zabráníte zbytečnému plýtvání lokálními potravinami.
Na jaře vsaďte na očistu organismu po dlouhé zimě a upečte si odlehčené moučníky bez pšeničné mouky, vláčné moučníky s tvarohem nebo svěží koláče s jogurtem.
V létě je hojnost všeho ovoce, proto vsaďte na českou klasiku a využijte dostupné třešně, jahody, broskve nebo třeba cuketu. Možná budete překvapeni, jak jsou moučníky na plech z cukety výborné. Pokud nemáte náladu zapínat troubu v parném dni, připravte si z ovoce vlastní osvěžující zmrzlinu.
Podzim je ve znamení sklízení jablek, hrušek a dýní, proto neváhejte a vyzkoušejte lahodné moučníky z dýně. Tradiční jablečný štrůdl vám jistě nemusíme představovat, vůně skořice a rozinek namočených v rumu je pro podzimní sychravé dny jako stvořená. Co takhle vyzkoušet i další varianty oblíbeného závinu?
V zimním období můžeme využít trvanlivé suroviny, které jsme sklidili a zavařili v létě, nebo tropické plody, které mají právě teď vrcholnou sezónu. Z těch českých můžeme jmenovat například makové dezerty a pokud máte raději exotické chutě, upečte si třeba kokosovou buchtu nebo biskupský chlebíček plný sušeného ovoce a oříšků.