Recepty se slepičím masem
Máte rádi drůbeží maso, ale nebaví vás stále dokola připravovat kuřecí maso? Vyzkoušejte maso ze slepice! Slepičí maso má stejně široké využití jako kuřecí, ale jeho chuť je bohatší a výživová hodnota mnohem vyšší. Pochoutky se slepičím masem vás dostanou svou rychlou a jednoduchou přípravou- vyzkoušejte třeba tyto snadné recepty ze slepice.
Jaké Recepty se slepičím masem hledáte?
Slepičí vývar- král všech polévek
Pomalu vařený vývar je nejen ozdobou svátečního menu, ale i základem mnoha dalších receptů. Pokud chcete vytvořit opravdu silný bujón s bohatou chutí, použijte maso ze slepice. Slepičí vývar má specifickou žlutou barvu a intenzivní chuť.
Abyste docílili skutečně kvalitního vývaru, vařte slepici v dostatečném množství vody na mírném ohni několik hodin. Jakmile voda začne bublat, nezapomeňte sebrat z hladiny pěnu, aby byl slepičí vývar pěkně čirý.
Další možnosti úpravy slepičího masa
Slepice má v kuchyni opravdu bohaté využití. Díky tomu ji můžete připravovat často a pokaždé jinak- její chuť se hned tak neomrzí.
Vyzkoušejte třeba výborný drůbeží guláš- je lehčí a stravitelnější než klasický guláš z hovězího či vepřového masa a má specifickou chuť.
Slepičí maso se výborně hodí ke smažení. Je to nejrychlejší příprava a pokud necháte na plátku slepičího masa i kousek kůže, výsledkem bude křupavá pochoutka. Nevíte, jak na to? Připravte si některý z receptů na smaženou slepici.
Maso ze slepice je velice oblíbené také v zahraniční kuchyni. Exotické pochoutky ve stylu karí jsou nabité chutí a přitom se nejedná o nic složitého- dušené slepičí maso v hutné omáčce se spoustou voňavého koření.
Slepici můžete samozřejmě péct i celou ve stylu kachny nebo husy. Pokud použijete divoké koření na zvěřinu, jako je jalovec či bobkový list, vykouzlíte výbornou pochoutku v mysliveckém stylu, která se bude ovšem péct podstatně kratší dobu.
Využijte i další části slepice, jako jsou vnitřnosti. Ty se hodí nejen do slepičího vývaru, ale také jako základ rychlého jídla. Ze slepičích jater potom vykouzlíte nejen smaženou klasiku, ale třeba i rychlou chuťovku k pivu.