Recepty s telecím masem
Připravte si speciality z telecího masa, na kterých si pochutná celá rodina! Telecí maso je velmi jemné a jeho příprava je snadná. Vyzkoušejte tradiční recepty s telecím i rychlovky z telecích jater či srdíček. Nebojte se experimentovat, pochoutky z telecího masa zvládnete hravě i vy. A věděli jste, že tradiční Vídeňský řízek má být správně připravený právě z kousku telecího?
Jaké Recepty s telecím masem hledáte?
Jak připravovat telecí maso
Telecí maso je velmi jemné a dobře se s ním v kuchyni pracuje. Jeho využití je opravdu pestré- klasikou je tradiční Vídeňský řízek, který je podle původních předpisů právě z telecího. Můžete vyzkoušet i další varianty přípravy telecího masa- v omáčce, v podobě rolády nebo jako plátek na přírodno.
Oblíbená jsou také telecí játra, která se připravují stejně jako ostatní druhy jater- smažená či dušená na cibulce.
Vyzkoušejte i další vnitřnosti z telete, jako např. srdíčka, která se hodí nejen do vývaru.
Jaká příloha se nejlépe hodí k telecímu
Díky univerzálnímu využití telecího masa je snadné také kombinování s vhodnou přílohou. Pokud vaříte telecí v omáčce, servírujte jej s knedlíkem, nejlépe houskovým, který dobře saje přebytečnou tekutinu.
Pokud připravujete telecí řízek nebo obdobně upravený plátek, ideální přílohou budou brambory v nejrůznějších formách- od klasického vařeného bramboru až po oblíbený bramborový salát.
Telecí jatýrka potom nejlépe vychutnáte s plátkem čerstvého chleba nebo bramborem.