Krabí tyčinky nás mohou mást svým názvem. I když v názvu slyšíme krab, jsou vyráběny pouze z masa rybího.
To, že jsou vyráběny z ryb nemění ale nic na faktu, že jsou chutnou surovinou, z které lze vykouzlit, ať už svačina, tak výtečné hlavní jídlo.
A my si společně ukážeme 4 snadné recepty s krabími tyčinkami.
Naše recepty
Jak se krabí tyčinky vyrábí?
Krabí tyčinky jsou imitací krabího masa, které byly slisovány do tvaru tyčinky a často obarveny červenou barvou.
Tento druh masa je často cenově dostupnější pro použití v salátech z mořských plodů a podobných pokrmech a jelikož se při zpracování tepelně upraví, lze jej konzumovat bez další úpravy.
Některé druhy sushi, jako jsou kalifornské rolky, se také typicky vyrábějí s použitím imitace krabího masa, často z krabích tyčinek.
Obecně jsou tyto tyčinky vyrobeny z rybího masa, které má jemnou chuť a lze do něj snadno přidat umělé nebo přírodní krabí příchuť.
Tyčinky se typicky upravují s přidáním dalších přísad, jako jsou pojiva, vaječné bílky, a poté se tvaruje tak, aby maso drželo pohromadě v kulatém nebo obdélníkovém tvaru tyčinky. Do této směsi se často přidává krabí aroma. Jakmile jsou krabí tyčinky sestaveny a ochuceny, jsou často ponořeny do barvicí lázně, aby se vnější strana obarvila do červena nebo oranžova, aby připomínala krunýř kraba.