Nezáleží na tom, jestli keto dietu držíte, nebo jen chcete občas zařadit na jídelníček pokrm s nízkým obsahem uhlovodanů. Tento recept je rychlý a velmi chutný. Tak trochu svou chutí připomíná kvalitní paštiky.
Ingredience:
- 500 g kuřecích jater
- 3 – 4 stroužky česneku
- 1/2 malého chemicky neošetřeného citronu
- Sůl podle chuti
- Špetka mletého černého pepře
- Extra panenský olivový olej
Postup:
- Kuřecí játra očistíme od pojivové tkáně, propláchneme a necháme okapat na cedníku.
- Nakrájíme na kousky a dáme je do suché pánve (vhodná je teflonová či keramická).
- Na středním ohni je pomalu opékáme na středním ohni po dobu 5 až 7 minut.
- Česnek oloupeme, nakrájíme a smícháme s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.
- Přilijeme do pánve, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme.
- Ihned sundáme z plotny a ještě teplé servírujeme.