Králičí kousky ve slanině se žampionovou omáčkou s hořčicí

Králičí kousky ve slanině se žampionovou omáčkou s hořčicí
Příprava: 40 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 4

Tento recept si oblíbí i ti, kteří králíka nemají zrovna dvakrát v lásce. Je totiž králíka dušeného v lahodné omáčce z fenyklu, hořčice, bylinek a bílého vína. Mňam!

Co budete potřebovat

  • 1 čerstvý králík
  • 12-16 tenkých plátků prorostlé slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce nadrobno nasekaného rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • 450 g malých žampionů
  • 1⁄2 šálku dezertního vína Marsala
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1/3 šálku smetany na vaření
  • 2 lžíce nasekané plocholisté petrželky

Postup

  • Králíka naporcujte na 6–8 kusů.
  • Všechny kousky okořeňte a každý kousek zabalte do dvou plátků slaniny.
  • Zajistěte kuchyňským provázkem.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a máslo a králíka opečte ze všech stran.
  • Vyjměte na talíř.
  • Přidejte česnek, hořčici, rozmarýn, bobkové listy a žampiony a vařte, dokud žampiony nezačnou měknout.
  • Pokud je pánev příliš suchá, přidejte kapku vývaru.
  • Zvyšte plamen, přidejte marsalu a vývar, okořeňte a nechte probublat.
  • Přidejte králíka a případnou vyteklou šťávu zpět do pánve.
  • Přikryjte a snižte teplotu na středně nízkou.
  • Duste 25 minut nebo dokud králík nezměkne.
  • Králíka vyndejte na talíř a přikryjte, aby zůstal teplý.
  • Vmíchejte smetanu a vařte, dokud se šťáva z pánve nezredukuje a nezesirupovatí.
  • Vmíchejte plocholistou petrželku a podle potřeby dochuťte.
  • Přidejte králíka zpět do pánve a přelijte ho omáčkou.
  • Užijte si to!
Králík ve slanině v lahodné omáčce z fenyklu, hořčice, bylinek a bílého vína na pánvi s vedle položenými lžícemi.í
www.dish.co.nz

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.