Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- hlava z králíka
- přední stehna nebo jiné zbylé maso
- vnitřnosti (plíce, játra) pokud je máme
- 1 mrkev
- kousek celeru
- 1 petržel
- 2 cibule
- 6 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- 6 celých pepřů
- sůl
- 2 dl smetany
- ocet
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla.
Postup receptu
- Králičí maso vložíme do osolené vody a uvaříme spolu s kořením
- Jestliže nemáme vnitřnosti z králíka, můžeme přidat cca 15 dkg drůbežích jater
- Uvařené maso vyjmeme, obereme z kostí a s vnitřnostmi pokrájíme na menší kousky
- Vývar přecedíme a dáme do něj doměkka povařit na kostičky nakrájenou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli
- Vývar s téměř měkkou zeleninou zahustíme velmi světlou jíškou z másla a hladké mouky
- Přidáme králičí maso, zalijeme smetanou, necháme prohřát a dochutíme solí a octem
- Podáváme jako polévku nebo hustší omáčku s knedlíkem