Králičí maso s česnekem a vepřovým bůčkem v troubě

Králičí maso s česnekem a vepřovým bůčkem v troubě

Jednoduchý recept na pečeného králíka s bůčkem s příchutí bílého vína, česneku a bylinek. Křehké, bílé maso pečené v neuvěřitelně lahodné omáčce. Nebo vyzkoušejte tyto úžasné recepty s králíkem na česneku.

Co budeme potřebovat

  • 1 králík
  • 500 g vepřového bůčku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 75 ml bílého vína
  • 8 středních stroužků česneku rozdělených
  • 4-5 snítek rozmarýnu v závislosti na velikosti, rozdělených
  • 125 ml vody
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Vložte kousky králíka do pekáčku.
  • Bůček nakrájejte na kostičky.
  • V malé misce smíchejte olivový olej, bílé víno, 4 nastrouhané stroužky česneku, 2-3 snítky nasekaného rozmarýnu, sůl a pepř.
  • Maso obalte v marinádě, poté ho zakryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat alespoň jednu hodinu, nejlépe 3-4 hodiny.
  • Vyjměte z lednice asi 30 minut před vařením.
  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Do pekáče přidejte 3-4 celé stroužky česneku, bůček a zbylé snítky rozmarýnu. Přilijte vodu.
  • Králíka pečte asi 30 až 40 minut, kousky masa asi každých 10 minut obracejte.
  • Pokud chcete, aby maso získalo více barvy, zapněte gril na posledních 5 minut doby pečení.

Bůček a králík vám bude nejvíce chutnat s našimi domácími kroketami z bramborové kaše a špenátem.

Králičí nohy se šťávou z bůčku a se zeleninou.
Zdroj: cooking.nytimes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.