Jednoduchý recept na pečeného králíka s bůčkem s příchutí bílého vína, česneku a bylinek. Křehké, bílé maso pečené v neuvěřitelně lahodné omáčce. Nebo vyzkoušejte tyto úžasné recepty s králíkem na česneku.
Co budeme potřebovat
- 1 králík
- 500 g vepřového bůčku
- 2 lžíce olivového oleje
- 75 ml bílého vína
- 8 středních stroužků česneku rozdělených
- 4-5 snítek rozmarýnu v závislosti na velikosti, rozdělených
- 125 ml vody
- sůl
- pepř
Postup
- Vložte kousky králíka do pekáčku.
- Bůček nakrájejte na kostičky.
- V malé misce smíchejte olivový olej, bílé víno, 4 nastrouhané stroužky česneku, 2-3 snítky nasekaného rozmarýnu, sůl a pepř.
- Maso obalte v marinádě, poté ho zakryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat alespoň jednu hodinu, nejlépe 3-4 hodiny.
- Vyjměte z lednice asi 30 minut před vařením.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Do pekáče přidejte 3-4 celé stroužky česneku, bůček a zbylé snítky rozmarýnu. Přilijte vodu.
- Králíka pečte asi 30 až 40 minut, kousky masa asi každých 10 minut obracejte.
- Pokud chcete, aby maso získalo více barvy, zapněte gril na posledních 5 minut doby pečení.
Bůček a králík vám bude nejvíce chutnat s našimi domácími kroketami z bramborové kaše a špenátem.