Králičí maso v pikantní paprikové omáčce

Králičí maso v pikantní paprikové omáčce

Toto je nejlepší recept na králík na paprice. Celý pokrm je chutný a má nízký obsah tuku a hodí se k tolika přílohám, jako je kaše, knedlíky, noky. Je to skvělé jídlo, které se hodí i ke svátečnímu obědu, stejně jako tyto recepty na sváteční kachnu!

Co budeme potřebovat

  • 100 g másla
  • 1 velká červená cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • 1 bobkový list
  • 20 g sladké papriky
  • lžička kmínu
  • lžička bílého pepře
  • lžička černého pepře
  • špetka kajenského pepře
  • 2200 g králíka (nakrájíme na 8 kusů)
  • lžíce soli
  • 180 ml zakysané smetany

Postup

  • V holandské troubě na vysoké teplotě rozpusťte 4 lžíce másla.
  • Když pěna opadne, přidejte plátky cibule, za častého míchání opékejte, dokud cibule nezačne sklovatět, asi 2 minuty.
  • Přidejte třetinu vývaru a bobkový list a zahřejte k varu.
  • Snižte teplotu na velmi nízkou, vařte odkryté za občasného míchání, asi 30 minut.
  • Smíchejte 1 lžičku papriky, kmín a 3 papriky v malé misce.
  • Rozpusťte zbývající 3 lžíce másla ve velké pánvi na středně vysokou teplotu.
  • Když pěna opadne, orestujte králíka z každé strany.
  • Kousky králíka rovnoměrně posypte směsí koření.
  • Snižte teplotu a pokračujte v restování, dokud nezhnědne, asi 5 minut.
  • Přendejte králíka do kastrolu s cibulí.
  • Nalijte zbývající vývar do pánve, zahřejte k varu.
  • Zahřátý vývar nalijte ke králíkovi spolu se solí a zahřejte na vysokou teplotu k varu.
  • Snižte teplotu na velmi nízkou teplotu a přikryté vařte doměkka, dokud králík nezměkne, asi 2 ½ hodiny.
  • Když je králík hotový vyndejte ho.
  • Zvyšte teplotu pod kastrolem s vypečenou šťávou.
  • Zahřejte omáčku k varu.
  • Všlehejte zbývající papriku a zakysanou smetanu a nenechte omáčku vařit.
  • Králíka servírujte přelitého paprikovou omáčkou.

Králíka na paprice podávejte s domácími houskovými knedlíky, které si můžete připravit podle našeho receptu.
Nejen knedlíky, ale i další domácí pečivo si můžete připravit v domácí pekárně. Jakou si vybrat, aby vám co nejlépe vyhovovala, se dozvíte v naší recenzi.

Hrnec plný lahodné paprikové omáčky a křehkého masa.
Zdroj: adventuresincooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.