Příprava: 40 minut
Vaření: 50 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 80 dkg králičího hřbetu a zadních stehen
- 15 dkg mletého masa
- 1 dl mléka
- sůl
- mletý pepř
- 10 dkg žampionů
- 10d kg anglické slaniny
- 1-2 vařená vejce
- 3 lžíce másla.
Postup receptu
- Králičí maso opatrně vykostíme, případné prořezy zakryjeme kousky masa a rozklepeme
- Mleté maso důkladně promícháme se studeným mlékem, osolíme, opepříme, přidáme na tenké plátky nakrájené očištěné žampiony a na kostičky nakrájenou slaninu
- Promícháme a navršíme na plát králičího masa
- Do středu plátu rozložíme osminky vařených vajec, svineme a pevně ovážeme nití
- Do pekáčku dáme máslo (nebo olej a cibuli, sbalenou roládu a pečeme za častého přelévání vypečenou šťávou dozlatova
- Podle potřeby podlijeme horkým vývarem nebo vodou
- Upečenou roládu krájíme na plátky
- Příloha: brambory, zeleninový salát