Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 zadní vykostěná stehna
- 2 nožičky silnějšího párku nebo klobásy
- 4 plátky anglické slaniny
- 2 vejce
- 1 lžíce podušených hub nebo žampionů
- koření podravka
- hořčice
- mletý pepř
- sůl.
Postup receptu
- Obě stehna naklepeme, mírně osolíme a okořeníme podravkou a pepřem
- Položíme je na sebe s přesahem tak, abychom získali větší plát masa
- Potřeme hořčicí, vejci usmaženými s houbami a doprostřed položíme uzeninu
- Svineme do rolády a zabalíme důkladně do alobalu
- Položíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě asi hodinu
- Pokud zůstane nějaká šťáva z pečení v pekáčku, přidáme kousek másla, lehce zahustíme trochou polohrubé mouky a provaříme
- Příloha
- bramborová kaše, přelitá výpečkem a zeleninový salát
- Máme-li dost provařené šťávy, můžeme podávat i s bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím