Není nic lepšího než maso připravované na pivu! A co teprve tento recept na králíka dušeného v omáčce z piva a javorového sirupu. To prostě musíte vyzkoušet!
INGREDIENCE
- 500 g malých brambor
- sůl a pepř dle chuti
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 králičí stehna
- 8 plátků slaniny
- 8 snítek tymiánu
- 1 lžíce pikantní hořčice
- 1 lžička medu
Na salát:
- 1 hrst rukoly
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka cukru
- sůl dle chuti
- tymián na ozdobu
POSTUP
- Předehřejte si troubu na 160 °C,
- Omyjte brambory, podélně rozpůlte a dochuťte solí a pepřem.
- Na grilovací pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, opečte brambory a vložte je do zapékací mísy.
- Králíka opláchněte, osušte a každé králičí stehno obalte 2-3 plátky slaniny.
- Na každé králičí stehno přidejte 2 snítky tymiánu, svažte kuchyňským provázkem a dochuťte pepřem.
- Na grilovací pánvi opečte králičí stehýnka ze všech stran a přidejte do pekáče.
- Zbylý olej smíchejte v misce s hořčicí a medem a směsí pokapejte králičí stehýnka.
- Pečte v předehřáté troubě asi 35 minut.
- Na salát opláchněte bylinky, okrájejte a nahrubo nasekejte.
- Citronovou šťávu smíchejte v misce s jogurtem, olivovým olejem a 2-3 lžícemi vody a dochuťte cukrem a solí.
- Salát naaranžujte na talíře a pokapejte dresinkem.
- Na talíř položte brambory a králičí stehýnka a podávejte ozdobené tymiánem.
Inspirujte se také našimi nejlepšími recepty na kuřecí maso na smetaně, na kterých si zaručeně pochutnáte!