Králík dušený na červeném víně

Králík dušený na červeném víně
Příprava: 30 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 8

Králík skvěle chutná i v omáčce z červeného vína s čerstvými bylinkami. Tento pokrm se skvěle hodí na víkendový oběd!

INGREDIENCE

  • 750 ml červeného vína
  • 1⁄4 šálku červeného vinného octa
  • 2 a 1⁄4 polévkové lžíce cukru
  • 1 králík (900 – 1400 g), nakrájený na 8 kusů
  • sůl podle chuti
  • čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 1⁄4 hrnku hladké mouky
  • 1⁄4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 16 stroužků česneku, rozdrcených
  • 16 listů šalvěje
  • 6 snítek rozmarýnu

POSTUP

  1. Předehřejte troubu na 175°C.
  2. V misce smíchejte víno, ocet a cukr a odložte stranou.
  3. Králíka osolte a opepřete podle chuti.
  4. Na talíř dejte mouku.
  5. Obalte králíka v mouce; setřeste přebytek.
  6. Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olej.
  7. Králíka smažte, jednou otočte, dokud ze všech stran nezhnědne, asi 6 minut z každé strany.
  8. Přeneste králíka do hluboké zapékací mísy o rozměrech 23 x 33 cm.
  9. Přidejte česnek do pánve a restujte za stálého míchání dozlatova 3-4 minuty.
  10. Nalijte směs vína do pánve.
  11. Povařte a lžící seškrábejte zhnědlé kousky.
  12. Přelijte omáčkou králíka.
  13. Navrch nasypte šalvěj a rozmarýn.
  14. Zakryjte alobalem a vložte do trouby.
  15. Duste do měkka, asi 45 minut.
  16. Odkryjte, zvyšte teplotu na 230°C a pokračujte v pečení.
  17. Podlévejte králíka, dokud omáčka nezhoustne, ještě asi 25 minut.
  18. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  19. Podávejte s křupavým chlebem nebo s širokými vaječnými nudlemi.
Králík v omáčce z červeného vína s čerstvými bylinkami servírovaný v pekáči se lžící a s vedle položenými kusy opečeného chleba.
www.saveur.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.