Králík na červeném zelím pečený v troubě

Králík na červeném zelím pečený v troubě

není nic lepšího než křehké králičí maso upečené s nasládlým červeným zelím. Recept na tuto dobrotu si můžete díky nám připravit i u vás doma! Podávejte ho s lahodným domácím chlupatými knedlíky a po celé hostině se v mžiku slehne zem!

Co budeme potřebovat

  • 1 králík (nakrájený na 6 kusů)
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička
  • pepř
  • 1 lžička nového koření
  • 750 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • čerstvě mleté paprika
  • 3 lžíce přepuštěného másla
  • 100 g uzené slaniny (nakrájená)
  • 3 hřebíčky
  • 150 g hlívy ústřičné
  • 1 malé červené zelí
  • 1 kyselé jablko
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce džemu z červeného rybízu

Postup

  • Králíka omyjte, osušte a dejte do mísy. Oloupejte a nakrájejte mrkev, cibuli a česnek. Přidejte ke králíkovi spolu s kuličkami pepře, novým kořením a bílým vínem. Marinujte, zakryté, přes noc.
  • Druhý den maso vyjměte z marinády.
  • Přeceďte přes síto a maso osušte. Maso osolte, opepřete a orestujte na 2 lžících másla.
  • Vyjměte z pánve a potřete trochou marinády.
  • Ve velké holandské troubě orestujte slaninu a hřebíček.
  • Přidejte 250 ml marinády. Přidejte králíka, přikryjte a na mírném ohni duste asi 30 minut.
  • Hlívu nakrájejte na nudličky.
  • Zelí nakrájejte nadrobno. Jablko nakrájejte na kostičky.
  • Zelí a jablko podusíme na másle 2–3 minuty.
  • Přidejte 150 ml marinády, ocet, cukr a džem.
  • Na mírné teplotě přikryté duste asi 45 minut do změknutí. Dochuťte solí a pepřem.
  • Na zbylém másle poduste houby, dochuťte solí a pepřem a na posledních 15 minut vaření vmíchejte do králičí směsi.
  • Králíka vyjmete z pánve, omáčku přeceďte do čistého rendlíku a nechte provařit.
  • Dochuťte solí a pepřem. Králíka podávejte na zelném lůžku s omáčkou.

Víte že nekřehčí králičí maso si můžete vychutnat díky pomalým hrncům? Jaký je ten nejlepší se dozvíte v naší recenzi na elektrické hrnce.

Hrnec plný králičího mas a opečené mrkve.
Zdroj: morningchores.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.