Králík na hořčici

Králík na hořčici
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 4

Hořčice je skvělé dochucovadlo, které lze přidat i do omáček a různých jiných pokrmů. A králík pečený v krémové hořčičné omáčce se slaninkou je naprostá delikatesa. Přesvědčte se sami!

INGREDIENCE

  • 4 králičí stehna
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • 100 g slaniny
  • 100 g másla
  • 150 ml smetany na vaření
  • 150 ml bílého vína
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • hladká mouka

POSTUP

  1. Smíchejte smetanu, hořčici a máslo pokojové teploty.
  2. Přidejte tymián, osolte, opepřete.
  3. Vložte králíka a slaninu nakrájenou na nudličky do pekáče a pokryjte jej připravenou směsí.
  4. Podlijte vínem.
  5. Pečte cca 50 minut na 200°C.
  6. Maso vyndejte na talíř.
  7. Pokud je to nutné, vytvořte si z mouky jíšku a tu přidejte do omáčky.
  8. Podávejte s bramborovou kaší nebo s pečivem.
Králičí stehně v hořčičné omáčce servírované na talíři.
www.farmison.com

Vyzkoušejte i naše další recepty na pečeného králíka. Zaručeně si pochutnáte!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.