Hořčice je skvělé dochucovadlo, které lze přidat i do omáček a různých jiných pokrmů. A králík pečený v krémové hořčičné omáčce se slaninkou je naprostá delikatesa. Přesvědčte se sami!
INGREDIENCE
- 4 králičí stehna
- sůl
- pepř
- tymián
- 100 g slaniny
- 100 g másla
- 150 ml smetany na vaření
- 150 ml bílého vína
- 4 lžíce dijonské hořčice
- hladká mouka
POSTUP
- Smíchejte smetanu, hořčici a máslo pokojové teploty.
- Přidejte tymián, osolte, opepřete.
- Vložte králíka a slaninu nakrájenou na nudličky do pekáče a pokryjte jej připravenou směsí.
- Podlijte vínem.
- Pečte cca 50 minut na 200°C.
- Maso vyndejte na talíř.
- Pokud je to nutné, vytvořte si z mouky jíšku a tu přidejte do omáčky.
- Podávejte s bramborovou kaší nebo s pečivem.
Vyzkoušejte i naše další recepty na pečeného králíka. Zaručeně si pochutnáte!