Příprava: 40 minut
Vaření: 120 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 160 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 králík
- 3 velké cibule
- 5 dkg slaniny
- 3 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
- 3 lžíce hořčice
- 2 bobkové listy
- sůl
- pepř
- vývar.
Postup receptu
- Králíka dočistíme, omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a hodně potřeme směsí hořčice s křenem
- Do druhého dne necháme odležet v chladničce
- Pak do pekáče nakrájíme nadrobno slaninu a cibuli
- Na pánvi zprudka osmažíme porce králíka
- Ty pak vložíme do pekáče na cibuli se slaninou, přidáme bobkové listy, podlijeme vývarem a upečeme doměkka
- Během pečení přeléváme a podléváme
- Upečené maso vyjmeme, odstraníme bobkový list, šťávu rozmixujeme, nalijeme na maso a ještě asi 10 minut pečeme
- Příloha: brambory, bramborové noky, dušená rýže