Paprika dokáže vylepšit a ozvláštnit nejeden pokrm. Nejinak je tomu i u králíka. Zkuste si uvařit tohoto luxusního králíka na paprice a uvidíte, že potěšíte všechny strávníky u vás doma.
INGREDIENCE
- králík
- sůl
- olej
- cibule
- 100 g slaniny
- 250 ml smetany na vaření
- kořenová zelenina – mrkev, celer a petržel
- celý pepř
- bobkový list
- kuličky nového koření
- sladká mletá paprika
- stroužek česneku
- 4 lžíce hladké mouky
POSTUP
- Králíka naporcujte.
- Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli na jemno a na trošce oleje zpěňte dozlatova.
- Zeleninu také pokrájejte a přidejte do hrnce.
- Lehce osmahněte.
- Nakonec vložte jednotlivé porce králíka, hojně zasypte sladkou paprikou a zprudka opečte ze všech stran.
- Zalijte horkou vodou, přidejte utřený česnek, sůl, pepř, bobkový list, nové koření a duste do změknutí.
- Poté maso vyjměte, omáčku přeceďte a zahustěte smetanou smíchanou se 4 lžícemi mouky.
- Pokud je potřeba, omáčku dochuťte.
- Podávejte s knedlíkem nebo těstovinami.