Králík na paprice se zeleninou

Králík na paprice se zeleninou
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 4

Paprika dokáže vylepšit a ozvláštnit nejeden pokrm. Nejinak je tomu i u králíka. Zkuste si uvařit tohoto luxusního králíka na paprice a uvidíte, že potěšíte všechny strávníky u vás doma.

INGREDIENCE

  • králík
  • sůl
  • olej
  • cibule
  • 100 g slaniny
  • 250 ml smetany na vaření
  • kořenová zelenina – mrkev, celer a petržel
  • celý pepř
  • bobkový list
  • kuličky nového koření
  • sladká mletá paprika
  • stroužek česneku
  • 4 lžíce hladké mouky

POSTUP

  1. Králíka naporcujte.
  2. Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli na jemno a na trošce oleje zpěňte dozlatova.
  3. Zeleninu také pokrájejte a přidejte do hrnce.
  4. Lehce osmahněte.
  5. Nakonec vložte jednotlivé porce králíka, hojně zasypte sladkou paprikou a zprudka opečte ze všech stran.
  6. Zalijte horkou vodou, přidejte utřený česnek, sůl, pepř, bobkový list, nové koření a duste do změknutí.
  7. Poté maso vyjměte, omáčku přeceďte a zahustěte smetanou smíchanou se 4 lžícemi mouky.
  8. Pokud je potřeba, omáčku dochuťte.
  9. Podávejte s knedlíkem nebo těstovinami.
Králičí stehno v omáčce servírované na talíři s těstovinami.
www.varecha.pravda.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.