Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 králík
- 80 g tuku
- cibule
- lžička sladké papriky
- sůl
- 0,25 smetany kyselé
- kousek másla
- lžíce hrubé mouky
Postup receptu
- Maso omyjeme, pokrájíme na kousky a posolíme
- Na tuku zpěníme cibulku, přidáme sladkou papriku, lehce ji zasmahneme, přidáme maso a po obou stranách osmahneme
- Pak přilijeme vodu nebo vývar a maso pod pokličkou dusíme do měkka
- Během dušení masem mícháme
- Jakmile maso změkne, přendáme ho na mísu a do šťávy přilijeme smetanu a zakvedláme moukou a krátce povaříme
- Je-li omáčka málo kyselá přidáme citronovou šťávu
- Ke králíkovi se hodí knedlík nebo noky