Králík na smetaně

Králík na smetaně

Králík se smetanovou omáčkou je lahůdka sama o sobě, ale zkuste pokrm ozvláštnit kořením, které se používá na zvěřinu a výsledek bude ještě mnohem lepší!

INGREDIENCE

  • 4 očištěné porce králíka
  • 100 g slaniny
  • sůl a špetka cukru
  • 3 kuličky jalovce
  • 100 g másla nebo sádla
  • 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), nakrájené na plátky
  • 50 g cibule, nakrájené na plátky
  • 1/2 citronu
  • 12 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list, trocha tymiánu
  • 600–700 ml  drůbežího vývaru
  • cca 250 ml smetany ke šlehání
  • houskový knedlík

POSTUP

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. Králičí díly protáhneme nudličkami slaniny .
  3. Osolíme a potřeme roztlučeným jalovcem.
  4. V pekáči na tuku zpěníme kořenovou zeleninu, cibuli a najemno nastrouhanou citronovou kůru s pepřem, novým kořením, bobkovým listem a tymiánem.
  5. Do základu vložíme připravené porce králíka a zvolna upečeme v troubě doměkka,asi 50 minut až hodinu.
  6.  Měkké maso vyjmeme, dáme do kastrolu a odložíme na teplé místo.
  7. Za šťávy odstraníme všechno koření.
  8. Vlijeme smetanu a rozmixujeme, podle potřeby naředíme vývarem.
  9. Omáčku okyselíme citronovou šťávou, případně dosolíme či dosladíme.
  10. Procedíme na maso z králíka do kastrolu a dobře prohřejte.
  11. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Králík se smetanovou omáčkou a knedlíkem na talíři. Vedle je položený příbor.
www.receptykulinarium.sk

Vyzkoušejte i naše vynikající recepty ze srnčího masa! Pečeme, vaříme a nakládáme.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.