Křehký a extrémně dobrý králík na smetaně

Křehký a extrémně dobrý králík na smetaně
Příprava: 10 minut Vaření: 110 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 králík
  • sůl
  • mletý zázvor
  • 3 cibule
  • vývar
  • 2,5 dl smetany
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • citronová šťáva
  • 3 lžíce oleje

Postup receptu

  1. Králíka naporcujeme, osolíme a posypeme mletým zázvorem
  2. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, necháme ji na rozehřátém oleji zpěnit, vložíme porce králíka a po obou stranách je opečeme
  3. Opečené maso vyjmeme, výpek zaprášíme lžící hladké mouky, osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou a důkladně rozmícháme
  4. Porce králíka vložíme zpět a dusíme doměkka
  5. Během dušení podle potřeby podléváme
  6. Před koncem dušení přilijeme smetanu
  7. Dochutíme citronovou šťávou a solí a krátce povaříme
  8. Porce králíka přeléváme necezenou omáčkou
  9. Při slavnostnějších příležitostech porce sypeme oloupanými, opraženými, nasekanými mandlemi
  10. Příloha: jemný knedlík

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.