Příprava: 10 minut
Vaření: 110 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 králík
- sůl
- mletý zázvor
- 3 cibule
- vývar
- 2,5 dl smetany
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- citronová šťáva
- 3 lžíce oleje
Postup receptu
- Králíka naporcujeme, osolíme a posypeme mletým zázvorem
- Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, necháme ji na rozehřátém oleji zpěnit, vložíme porce králíka a po obou stranách je opečeme
- Opečené maso vyjmeme, výpek zaprášíme lžící hladké mouky, osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou a důkladně rozmícháme
- Porce králíka vložíme zpět a dusíme doměkka
- Během dušení podle potřeby podléváme
- Před koncem dušení přilijeme smetanu
- Dochutíme citronovou šťávou a solí a krátce povaříme
- Porce králíka přeléváme necezenou omáčkou
- Při slavnostnějších příležitostech porce sypeme oloupanými, opraženými, nasekanými mandlemi
- Příloha: jemný knedlík