Králík má dietní a chutné bílé maso, které je nízkokalorické a neobsahuje mnoho tuku.
My jsme si pro vás dnes připravili vynikající recepty na králíka na smetaně 5x jinak, po kterých se budete oblizovat!
Ochutnajte variantu se ciderem, žampiony či kapary.
Tak se na to pojďme společně podívat!
Naše recepty
Inspirujte se i našimi dalšími recepty s králičím masem. Máme pro vás pečené i dušené varianty!
Zdravotní benefity konzumace králičího masa
- Králičí maso má jemnou chuť, které většině lidem chutná a lze ho libovolně okořenit. Můžete ho použít v mnoha pokrmech, a to jak dušených, tak smažený.
- Navíc je dobrý pro naše srdce a nepřispívá k vysokému cholesterolu nebo srdečním onemocněním.
- Jako většina živočišných produktů je i králičí maso skvělým zdrojem bílkovin, ale na rozdíl od hovězího neobsahuje králík mnoho tuku.
- 100gramová porce králičího masa obsahuje 29,1 gramů bílkovin. Protein je základní živina, která funguje jako stavební kámen pro naše svaly, kůži, vlasy a nehty. Tato porce králičího masa nám může poskytnout až jednu třetinu naší denní potřeby bílkovin.
- Dále obsahuje vitamín B12, který je důležitý pro tvorbu a metabolismus nových červených krvinek a je skvělým zdrojem selenu. Ten posiluje imunitní systém a napomáhá zdravé funkci štítné žlázy.
- Bez ohledu na to, zda se rozhodnete králičí maso opékat, dusit, restovat či péct, je důležité používat teploměr na maso k měření vnitřní teploty pokrmu. Králičí maso by mělo mít 71 °C, pak je bezpečné ke konzumaci.
A jak se vám naše dnešní recepty na králíka na smetaně líbily? Napište nám do komentářů!