Králík na smetaně v papiňáku

Králík na smetaně v papiňáku
Příprava: 25 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 5

Připravte si tento recept velmi podobný svíčkové, který máte hotový do hodinky.

  • 1kg králičího masa
  • 2,5 lžíce másla
  • 1-2 větší cibule
  • kmín
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 kořen petržele
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 5 kuliček celého pepře
  • sůl
  • hladká mouka na zahuštění
  • 250ml smetany na vaření (nebo ke šlehání)

Postup

  • Očistěte a omyjte králičí maso a nakrájejte nebo nechte vcelku.
  • Nakrájejte cibuli nadrobno.
  • Mrkev s petrželí oloupejte/ostrouhejte a nakrájejte na větší kousky.
  • Rozehřejte si v tlakovém hrnci máslo a na něm nechte zesklovatět cibulku s kmínem.
  • Poté přidejte králičí maso a chvíli restujte z obou stran.
  • Po chvíli podlijte vodou (aby vše bylo po vodou) a přidejte veškeré kuličkové koření i s bobkovým listem, mrkev i petržel, osolte.
  • Zaklapněte hrnec a nechte dusit, dokud maso nezměkne (asi 30-40 minut).
  • V polovině dušení přidejte prolisovaný česnek.
  • Mezitím si připravte zátřepku smícháním smetany s hladkou moukou (2-3 lžíce).
  • Po udušení vyjměte maso a dejte stranou na talíř. Také vyndejte veškeré kuličkové koření (proto je dobré si pamatovat množství, které jste použili) a bobkový list.
  • Mrkev, petržel v omáčce nechte a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
  • Zahustěte připravenou zátřepkou a povařte.
  • Králíka si oberte nebo nechte vcelku, vložte zpět do hrnce a ještě povařte.
  • Přidejte sůl dle chuti a podávejte s jakoukoliv přílohou.
Smetanová omáčka s králičím masem
Zdroj: chefkoch.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.