Připravte si tento recept velmi podobný svíčkové, který máte hotový do hodinky.
- 1kg králičího masa
- 2,5 lžíce másla
- 1-2 větší cibule
- kmín
- 2-3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 kořen petržele
- 4 kuličky nového koření
- 4 bobkové listy
- 5 kuliček celého pepře
- sůl
- hladká mouka na zahuštění
- 250ml smetany na vaření (nebo ke šlehání)
Postup
- Očistěte a omyjte králičí maso a nakrájejte nebo nechte vcelku.
- Nakrájejte cibuli nadrobno.
- Mrkev s petrželí oloupejte/ostrouhejte a nakrájejte na větší kousky.
- Rozehřejte si v tlakovém hrnci máslo a na něm nechte zesklovatět cibulku s kmínem.
- Poté přidejte králičí maso a chvíli restujte z obou stran.
- Po chvíli podlijte vodou (aby vše bylo po vodou) a přidejte veškeré kuličkové koření i s bobkovým listem, mrkev i petržel, osolte.
- Zaklapněte hrnec a nechte dusit, dokud maso nezměkne (asi 30-40 minut).
- V polovině dušení přidejte prolisovaný česnek.
- Mezitím si připravte zátřepku smícháním smetany s hladkou moukou (2-3 lžíce).
- Po udušení vyjměte maso a dejte stranou na talíř. Také vyndejte veškeré kuličkové koření (proto je dobré si pamatovat množství, které jste použili) a bobkový list.
- Mrkev, petržel v omáčce nechte a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
- Zahustěte připravenou zátřepkou a povařte.
- Králíka si oberte nebo nechte vcelku, vložte zpět do hrnce a ještě povařte.
- Přidejte sůl dle chuti a podávejte s jakoukoliv přílohou.