Dokonalé recepty na králičí maso se slaninou a květákem na jednom místě. Jakou variantu vyzkoušíte jako první?

Recept na králíka pečeného na slanině s květákem je jídlo, které vám nesmí ujít!

Díky slanině bude maso, křehčí, šťavnatější a bude se rozplývat na jazyku.

Jaké jsou další postupy k přípravě křehkého masa?

Podívejte se na konec článku.

Jak nejlépe uvařit králíka?

Na co si dát pozor při nákupu králíka

Pokud má králík nasazenou hlavu, zkontrolujte oči – měly by být jasné ne zakalené. Je třeba se vyhnout králíkům s pohmožděným masem, toto maso bude mít nepříjemnou hořkou chuť. Pokud mají ledviny, zkontrolujte, zda je obklopuje dostatečné množství bílého tuku – to znamená mladšího zdravého králíka, který měl po celý život dostatek potravy.

Jak vařit králíka

Chlazeného králíka před vařením přiveďte na pokojovou teplotu a mějte na paměti, že toto libové maso je náchylné k tomu být sušší, proto ho vždy před servírováním nechte na chvilku odpočinout, aby v něm zůstala šťáva.

Mladí králíci jsou vhodní na pečení, starší potřebují pomalé vaření.

Vždy se ptejte na játra, srdce a ledviny králíka – jsou skvělé do terin a jsou výborné, když se lehce opečou a podávají v teplém salátu.

Pomalé vaření

Pomalu pečený králík je jednou z nejbezpečnějších sázek na dobrý výsledek – vaření při nízké teplotě po dlouhou dobu, s masem ponořené v tekutině, je skvělé pro získání toho nejemnějšího masa.

Před pomalým pečením je dobré maso osmahnout, kůže tak zkaramelizuje a dodá masu barvu.

Králíka lze také konfitovat při nízké teplotě kolem 150°C v oleji nebo kachním sádle, které zajistí, že maso zůstane šťavnaté a nevysuší se.

Ovšem vůbec nejlepší způsob, jak si zajistit, že králičí maso zůstane šťavnaté a bude se rozpadat, je ho vhodit do pomalého elektrického hrnce, který si můžete vybrat i na našem webu, díky detailní recenzi.

Rychlé vaření

Králíka lze také uvařit rychle. Vaření králíka je podobné jako u kuřete, smažte ho na mírnou teplotu asi 20 minut, dokud vnitřní teplota nedosáhne 71 °C. Rychlé vaření je nejlepší pro části králíka jako je hřbet.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.