Králík plněný nádivkou

Králík plněný nádivkou
Příprava: 30 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 4

Není nic lepšího než nádherný kus voňavého pečeného masa a ještě navíc plněného úžasnou nádivkou z mletého telecího masa, vepřové klobásy a strouhaného sýra. To prostě musíte ochutnat!

INGREDIENCE

  • 1 králík (nechte si ho vykostit u řezníka)
  • 100 g bílého chleba
  • mléko
  • 1 vejce
  • 300 g mletého telecího masa
  • 1 vepřová klobása
  • 100 g strouhaného sýra pecorino
  • sůl
  • černý pepř
  • extra panenský olivový olej
  • 5 brambor
  • 1 červená cibule
  • 1 šálek hovězího nebo zeleninového vývaru nebo bílého vína

POSTUP

  1. Chléb namočte do mléka a vyždímejte, následně smíchejte chléb s mletým telecím masem, vepřovou klobásou, lehce rozšlehaným vejcem a nastrouhaným sýrem pecorino.
  2. Přidejte špetku soli a trochu mletého černého pepře.
  3. Důkladně promíchejte.
  4. Vykostěného králíka položte na prkénko a rovnoměrně ho potřete náplní.
  5. Začněte králíka rolovat od zadních nohou, poté ho dobře svažte kuchyňským provázkem a potřete solí a pepřem.
  6. Troubu předehřejte na 200°C a králíka vložte do pekáče spolu s oloupanými bramborami nakrájenými na měsíčky a červenou cibulí nakrájenou na plátky.
  7. Pokapejte extra panenským olivovým olejem a pečte asi 40 minut, aby králík zhnědl.
  8. Po 40 minutách maso zalijte vývarem nebo bílým vínem a snižte teplotu na 180°C.
  9. Králíka pečte dalších 50 minut a občas ho podlévejte omáčkou.
  10. Před krájením nechte úplně vychladnout.
  11. Před podáváním omáčku rozehřejte a nalijte na plátky masa.
Králičí roláda plněná nádivkou z mletého telecího masa, vepřové klobásy a strouhaného sýra servírovaná v pekáči spolu s bramborami a větvičkami rozmarýnu.
www.en.julskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.