Králík po italsku

Králík po italsku
Příprava: 20 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 10

Tento vydatný králičí pokrm pochází z ostrova Ischia u pobřeží Neapole a je to skvělé jídlo na zahřátí. Podávejte ho s bramborami a sezónní zeleninou.

INGREDIENCE

  • 2 králíci
  • 1 celá hlava česneku, rozkrojená na polovinu
  • 300 g šalotky, nakrájené na plátky
  • 1 chilli papričku, rozkrojená podélně napůl
  • 500 ml bílého vína
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 g rajčat
  • 2 bobkové listy
  • 1 svazek petrželky, nasekané nahrubo
  • 1 svazek bazalky, nahrubo nasekané
  • mouka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

POSTUP

  1. Naporcujte králíky na kousky.
  2. Všechny kousky osolte, opepřete a lehce poprašte trochou mouky.
  3. Kousky králíka orestujte na pánvi na vysokém ohni s trochou olivového oleje.
  4. Když je dozlatova, odstavte králíka stranou a vylijte olej z pánve.
  5. Nalijte do pánve trochu extra panenského olivového oleje a přidejte česnek, šalotku a chilli.
  6. Restujte několik minut, dokud šalotka nezezlátne.
  7. Kousky králíka opět vložte do pánve a zalijte bílým vínem.
  8. Asi po 5 minutách přidejte rajčata a zeleninový vývar.
  9. Nechte vařit na středním plameni asi 20 minut.
  10. Přidejte bylinky a pokračujte ve vaření na vysoké teplotě, dokud nezískáte hustou omáčku, asi dalších 30 minut.
  11. Ozdobte lístky bazalky a snítkami rozmarýnu a podávejte.
Kusy králíka v omáčce servírované v míse a ozdobené čerstvými bylinkami.
www.sweetandsavorymeals.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.