Tento vydatný králičí pokrm pochází z ostrova Ischia u pobřeží Neapole a je to skvělé jídlo na zahřátí. Podávejte ho s bramborami a sezónní zeleninou.
INGREDIENCE
- 2 králíci
- 1 celá hlava česneku, rozkrojená na polovinu
- 300 g šalotky, nakrájené na plátky
- 1 chilli papričku, rozkrojená podélně napůl
- 500 ml bílého vína
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 g rajčat
- 2 bobkové listy
- 1 svazek petrželky, nasekané nahrubo
- 1 svazek bazalky, nahrubo nasekané
- mouka
- olivový olej
- sůl
- pepř
POSTUP
- Naporcujte králíky na kousky.
- Všechny kousky osolte, opepřete a lehce poprašte trochou mouky.
- Kousky králíka orestujte na pánvi na vysokém ohni s trochou olivového oleje.
- Když je dozlatova, odstavte králíka stranou a vylijte olej z pánve.
- Nalijte do pánve trochu extra panenského olivového oleje a přidejte česnek, šalotku a chilli.
- Restujte několik minut, dokud šalotka nezezlátne.
- Kousky králíka opět vložte do pánve a zalijte bílým vínem.
- Asi po 5 minutách přidejte rajčata a zeleninový vývar.
- Nechte vařit na středním plameni asi 20 minut.
- Přidejte bylinky a pokračujte ve vaření na vysoké teplotě, dokud nezískáte hustou omáčku, asi dalších 30 minut.
- Ozdobte lístky bazalky a snítkami rozmarýnu a podávejte.