Játrovou nádivkou plněný šťavnatý králík

Játrovou nádivkou plněný šťavnatý králík
Příprava: 30 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 králík
  • 10 stroužků česneku (i méně)
  • sůl
  • olej

Nádivka:

  • 4 starší housky
  • 2 dl mléka
  • 1–2 lžíce másla
  • 3 vejce
  • 2–3 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • muškátový oříšek
  • 10 dkg jater (králičí drůbeží nebo vepřová)
  • 1 cibule
  • hrst sekaných kopřiv nebo zelených natí

Postup receptu

  1. Králíka naporcujeme a porce potřeme olejem
  2. Osolíme a porce ze všech stran potřeme prolisovaným česnekem
  3. Kousky zakryjeme fólií a necháme v chladu proležet do druhého dne, kdy nejdříve připravíme nádivku – housky pokrájíme na kostičky, zalijeme horkým mlékem, ve kterém jsme rozpustili máslo, a necháme je nasáknout
  4. Pak k nim přidáme na velmi malé kousky nakrájená játra, prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, žloutky a kopřivy nebo zelené natě
  5. Osolíme, okořeníme a promícháme
  6. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli
  7. Pekáč vytřeme olejem a vložíme nádivku
  8. Na ni narovnáme porce masa a lehce je do nádivky vtlačíme
  9. Zakryjeme poklicí, vložíme do předehřáté trouby a při zhruba 200 °C pečeme do změknutí masa
  10. Příloha: brambory, bramborová kaše, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.