Kořenová zelenina v kombinaci s masem patří mezi naše oblíbené pokrmy. Vyzkoušejte náš následující recept, na kterém si zaručeně pochutnáte a navíc je neuvěřitelně jednoduchý na přípravu!
INGREDIENCE
- 3 mrkve
- 1 petržel
- 1 celer
- 2 cibule
- 200 g slaniny
- 30 g másla
- 1 králík
- 3 stroužky česneku
- sůl podle chuti
- mletý černý pepř podle chuti
POSTUP
- Cibuli, slaninu a kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky.
- Vše promíchejte v pekáči a přidejte na tenké plátky nakrájené máslo.
- Králíka rozporcujte, dochuťte solí, pepřem a česnekem i zevnitř a uložte ho na zeleninu.
- Pečte v troubě vyhřáté na 200° C cca 90 minut dozlatova.
Vyzkoušejte i naše další recepty na králíka na česneku, ať už jako chutný oběd či lehkou večeři.