Králík upečený na kořenové zelenině

Králík upečený na kořenové zelenině
Příprava: 30 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 4

Kořenová zelenina v kombinaci s masem patří mezi naše oblíbené pokrmy. Vyzkoušejte náš následující recept, na kterém si zaručeně pochutnáte a navíc je neuvěřitelně jednoduchý na přípravu!

INGREDIENCE

  • 3 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 celer
  • 2 cibule
  • 200 g slaniny
  • 30 g másla
  • 1 králík
  • 3 stroužky česneku
  • sůl podle chuti
  • mletý černý pepř podle chuti

POSTUP

  1. Cibuli, slaninu a kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky.
  2. Vše promíchejte v pekáči a přidejte na tenké plátky nakrájené máslo.
  3. Králíka rozporcujte, dochuťte solí, pepřem a česnekem i zevnitř a uložte ho na zeleninu.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 200° C cca 90 minut dozlatova.
Králík servírovaný na talíři spolu s kousky mrkve.
www.dobruchut.aktuality.sk

Vyzkoušejte i naše další recepty na králíka na česneku, ať už jako chutný oběd či lehkou večeři.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.