Králík upečený v troubě s žampiony, medem a pivem

Králík upečený v troubě s žampiony, medem a pivem
Příprava: 30 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 4

Luxusně připravený králík, který se peče spolu s pivem, medem, rozmarýnem a žampiony, má nezapomenutelnou chuť, kterou si zamiluje snad každý!

INGREDIENCE

  • 1 králík, naporcovaný na kusy
  • 1 plechovka piva
  • 2 hrnky hladké mouky
  • olivový olej
  • 1 lžíce medu
  • 400 g žampionů
  • 1 větvička rozmarýnu
  • mletá sůl
  • pepř
  • trochu brambor jako příloha (volitelně)

POSTUP

  1. Králíka nejprve nakrájejte na střední kousky (kosti nechte) a očistěte pod tekoucí vodou.
  2. Důkladně ho osušte papírovými utěrkami.
  3. Poté přidejte mouku, sůl, pepř a kousky králíka do igelitového sáčku, sáček dobře uzavřete a protřepávejte, dokud nejsou všechny kousky masa rovnoměrně pokryty moukou.
  4. Dejte pánev naplněnou olivovým olejem do výšky 1 cm na vysoký plamen a když je olej rozpálený, přidejte pomoučené kousky masa.
  5. Opečte maso z obou stran, aby získalo pěknou zlatohnědou barvu.
  6. Každý hotový kousek položte na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný olej.
  7. Na čerstvém olivovém oleji orestujte žampiony.
  8. Když změknou, přidejte plechovku piva a lžíci medu.
  9. Počkejte, až se alkohol z piva odpaří, a sundejte pánev z ohně.
  10. Do hrnce s pokličkou vhodného do trouby vložte kousky králíka a přidejte žampiony a navrch přilijte pivo.
  11. Dejte pozor, abyste si vybrali hrnec s malým průměrem dna, protože všechny kousky masa by měly být zakryté nebo většinou ponořené v omáčce.
  12. Do hrnce vložte větvičku rozmarýnu, přiklopte pokličkou a dejte do předehřáté trouby na 230°C na 20 minut a poté teplotu snížte na 180°C na dalších 50-70 minut.
  13. Když budete čekat, až se maso upeče, můžete si připravit přílohu.
  14. Tento králík se skvěle hodí třeba k bramborám vařeným se slupkou.
  15. Můžete je povařit, nakrájet na kousky, posypat solí a pepřem a vložit do trouby na 180 stupňů Celsia, aby se udělala kůrčička.
  16. Dobrou chuť!
Kusy králíka servírované na talíři spolu s bramborami s vedle položenou vidličkou.
www.food52.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.