Králík v krémové omáčce se žampiony

Králík v krémové omáčce se žampiony

Králičí maso v tomto receptu je tak měkké, že se vám téměř rozplyne v ústech. Vzhledem k tomu, že má králík libové maso, večer předem ho pro lepší vyvaženost marinujeme v extra panenském oleji s bylinkami, pepřem a česnekem.

Co budete potřebovat

  • půlka králíka
  • 1 cibule
  • česnek a bylinky (rozmarýn, šalvěj, bobkový list)
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • 200 g nasekaných žampionů
  • extra panenský olivový olej
  • 1/2 šálku bílého vína
  • nakrájená petrželka na ozdobu
  • sůl a černý pepř (podle chuti)

Postup

  • Smíchejte králíka s extra panenským olivovým olejem, černým pepřem, bylinkami a česnekem.
  • Vložte do lednice a nechte odležet minimálně  6 hodin nebo přes noc.
  • Pro zachování šťávy uvnitř masa nebyla přidána žádná sůl.
  • Směs vyndejte z lednice a počkejte půl hodiny, dokud nebude mít pokojovou teplotu.
  • Nyní osolte.
  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Na pánvi na středním plameni orestujte králíka v marinádě a zalijte bílým vínem.
  • Míchejte, aby se alkohol odpařil a chutě se spojily.
  • Ve velkém hrnci nebo pávni vhodné do trouby orestujte nakrájenou cibuli se solí a pepřem.
  • Přidejte králíka a bylinky.
  • Vložte hrnec do trouby a pečte 30 minut.
  • Mezitím orestujte žampiony s olivovým olejem, solí a pepřem.
  • Přidejte je ke zbytku ingrediencí.
  • Pečte dalších 30 minut v troubě.
  • Hrnec vyndejte z trouby na sporák, přidejte smetanu a nasekanou petrželku, zamíchejte a po 2-3 minutách je hotovo.
  • Dobrou chuť!
Kus králíka se smetanovou omáčkou s houbami.
www.foodcraftz.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.