Bojte se, že vám poleva nezhoustne? Přidejte do ní želatinu!
Ingredience:
- 2/3 šálku + 4 a 1/2 PL krystalového cukru
- 5 PL vody
- 10 PL neslazeného kakaového prášku
- 1/2 šálku + 2 PL smetany ke šlehání
- 8 g práškové želatiny
Postup:
- Namočte želatinu na 10 minut do studené vody.
- Smetanu ke šlehání zahřejte na mírném ohni a dejte stranou.
- Do hrnce nalijte vodu a cukr a přiveďte k varu.
- Jakmile se začne cukrová směs vařit, nalijte ji na prosetý kakaový prášek a jemně promíchejte.
- Přidejte scezenou želatinu a rozmixujte ručním mixérem.
- Poté přilijte horkou smetanu ke šlehání a znovu promíchejte.
- Směs následně opět rozmixujte ručním mixérem.
- Před použitím nechte polevu mírně vychladnout.