Královská čokoládová glazura

Královská čokoládová glazura
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Bojte se, že vám poleva nezhoustne? Přidejte do ní želatinu!

Ingredience:

  • 2/3 šálku + 4 a 1/2 PL krystalového cukru
  • 5 PL vody
  • 10 PL neslazeného kakaového prášku
  • 1/2 šálku + 2 PL smetany ke šlehání
  • 8 g práškové želatiny

Postup:

  1. Namočte želatinu na 10 minut do studené vody.
  2. Smetanu ke šlehání zahřejte na mírném ohni a dejte stranou.
  3. Do hrnce nalijte vodu a cukr a přiveďte k varu.
  4. Jakmile se začne cukrová směs vařit, nalijte ji na prosetý kakaový prášek a jemně promíchejte.
  5. Přidejte scezenou želatinu a rozmixujte ručním mixérem.
  6. Poté přilijte horkou smetanu ke šlehání a znovu promíchejte.
  7. Směs následně opět rozmixujte ručním mixérem.
  8. Před použitím nechte polevu mírně vychladnout.
Královská poleva z čokolády.
zdroj: drivehungry.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.