Nachystejte sváteční kuřecí roládu s lahodnou ořechovou krustou.
Ingredience
- 4 kuřecí řízky
- 2 hermelíny nakrájené na plátky
- 4 lžíce kompotovaných brusinek
- 50 g rukoly
- 2 lžíce oleje
- černý pepř
- sůl
- 100g na jemno nasekaných vlašských ořechů
- 1 lžíce čerstvé nasekané petrželky
- 1 lžíce strouhanky
- 1 lžíce hořčice
Postup
- Každý kuřecí řízek nařízněte jako knihu, maso rozbalte a rozklepejte do tenkého plátku.
- Všechny pláty osolte a opepřete a na každý položte pár plátků hermelínu, potřete lžící brusinek a přidejte hrst rukoly.
- Maso zarolujte a zajistěte párátky.
- V misce smíchejte vlašské ořechy, petrželku a strouhanku.
- Každou rolku jemně potřete hořčicí a obalte v ořechové směsi.
- Pečte v troubě vyhřáté na 200°C po dobu 30 minut.