Křehká bylinková pečeně s jablky

Křehká bylinková pečeně s jablky

Tato vepřová pečeně je šťavnatá, křehká a chutná. Jednoduché koření spolu s jablky, cibulí a čerstvými bylinkami jí dodávají lahodnou nezapomenutou chuť, kterou si zamilujete. Skvělý tip na nedělní večeři!

Co budete potřebovat

  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • cca 1,5 kg vepřové pečeně bez kosti
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 3 jablka nakrájená na 0,5 cm silné plátky
  • 1 velká červená cibule, nakrájená na 2,5 cm kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • ½ šálku kuřecího vývaru
  • ½ šálku jablečného moštu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička čerstvých lístků tymiánu
  • 1 lžička nasekaného čerstvého rozmarýnu

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • V malé misce smíchejte česnekový prášek, cibulový prášek, sůl a pepř.
  • Vepřovou pečeni osušte papírovými utěrkami.
  • Maso potřete ze všech stran směsí koření.
  • Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej.
  • Přidejte do pánve vepřové maso a opečte ho z obou stran, asi 3 minuty z každé strany.
  • Vepřové maso přemístěte do středu velkého obdélníkového pekáče tučnou stranou nahoru.
  • Přidejte máslo do pánve.
  • Jakmile se rozpustí, přidejte jablka a cibuli.
  • Vařte asi 3 minuty za občasného míchání, dokud vše nezačne měknout.
  • Poté přesuňte jablka a cibuli do pekáče a položte je kolem vepřové pečeně.
  • Přidejte na pánev česnek a restujte za stálého míchání 30 sekund.
  • Do pánve přidejte kuřecí vývar, jablečný mošt, dijonskou hořčici, čerstvý tymián a čerstvý rozmarýn.
  • Vařte 2–3 minuty, míchejte a seškrabujte opečené kousky ze dna pánve.
  • Poté obsah pánve nalijte na vepřové maso, jablka a cibuli v pekáči.
  • Pečte 50–70 minut, dokud střed vepřového masa nezaznamená 63 °C na teploměru s okamžitým odečtem.
  • Doba pečení se bude lišit v závislosti na velikosti vepřové pečeně, takže měření vnitřní teploty je nejlepší způsob, jak zjistit, kdy je maso hotové.
  • Maso nechte 10 minut odpočinout.
  • Poté nakrájejte a podávejte s jablky, cibulí a omáčkou z pekáče.
  • Dobrou chuť!
Pokrájená vepřová pečeně s jablky, cibulí a čerstvými bylinkami na talíři.
www.kristineskitchenblog.com

Máme pro vás také 5 skvělých receptů na vepřové maso na smetaně, na kterých si pochutná celá vaše rodina!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.