V tomto receptu se hovězí játra nejprve orestují spolu s cibulkou a poté podusí ve smetanové omáčce. Ta dělá játra úžasně měkká a křehká. Restovaná cibulka jim zase dodává skvělou chuť. Pokrm je rychlý a jednoduchý na přípravu a skvěle chutná s bramborovou kaší, vařenou rýží nebo pohankou.
Co budete potřebovat
- 800 – 900 g hovězích jater
- 2 cibule
- 1-2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 200 – 250 g zakysané smetany
- bylinky, podle chuti
Postup
- Játra omyjte a osušte.
- Nakrájejte je na tenké nudličky a dejte stranou.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
- Na pánvi rozehřejte olej.
- Restujte cibuli do světle žluté barvy, cca 4-6 minut.
- K cibuli přidejte játra a za stálého míchání opékejte asi 4-5 minut.
- Játra ochuťte solí a pepřem.
- Snižte plamen.
- Přidejte zakysanou smetanu, promíchejte a vařte 5 minut.
- Játra podle chuti ozdobte nasekanými bylinkami.
- Hovězí játra podávejte s bramborovou kaší.