Křehké karamelové rohlíčky

Křehké karamelové rohlíčky

A máme tu další oblíbené vánoční cukroví. Karamelové rohlíčky jsou v podstatě obměnou vanilkových rohlíčků.

Karamelové rohlíčky patří mezi vánoční cukroví z karamelového salka.

Jestliže si chcete připravit i tradiční vanilkové rohlíčky, postupujte podle našeho receptu.

INGREDIENCE

  • 200 g hladké mouky
  • 55 g moučkového cukru
  • 110 g másla pokojové teploty
  • 110 g namletých ořechů
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 vejce (použijete žloutky)
  • citronová kůra

INGREDIENCE NA KARAMEL

  • 1 plechovka karamelového salka
  • 1 celá kostka másla
  • čokoládová poleva

POSTUP

  1. V misce smíchejte mouku, máslo pokojové teploty, moučkový cukr, ořechy, kakao, žloutky a citronovou kůru.
  2. Vypracujte těsto, které nechejte alespoň 30 minut v lednici.
  3. Z těsta vyválejte plát, z něhož potom vykrajujte rohlíčky. Jestliže nemáte formičky na rohlíčky, nevadí, je možné vykrajovat i kolečka či jiné tvary.
  4. Vyložte si plech pečicím papírem.
  5. Troubu rozehřejte na 180 °C.
  6. Rohlíčky potom pečte tak, aby byly dozlatova.
  7. Mezitím si připravte karamelovou náplň. Karamelové salko vyšlehejte s máslem tak, aby vznikl hladký krém.
  8. Pomocí cukrářského sáčku krémem ozdobte rohlíčky.
  9. Po ztuhnutí je ještě namočte v čokoládové polevě. A máte karamelové vánoční cukroví s čokoládovou polevou. 
rohlíčky z karamelu rozplývající se na jazyku
Zdroj: pinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.