Křehké kuře v medové marinádě

Křehké kuře v medové marinádě

Tento recept v sobě originálním způsobem kombinuje med s ostatními ingrediencemi, jako je česnek a sójová omáčka. Díky nim se nemusíte obávat toho, že by výsledná chuť tohoto pokrmu byla příliš sladká.

Ingredience:

  • 700 g kuřecích stehen či prsou
  • 4 stroužky česneku
  • 1/3 šálku medu
  • 1/4 šálku kuřecího vývaru
  • 2 PL jablečného octa
  • 1 PL sójové omáčky
  • 2 lžičky sušeného mletého česneku
  • olej
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Kuřecí maso ze všech stran okořeňte česnekovým práškem, solí a pepřem.
  2. Nechte chvilku působit a poté maso vložte na pánev s rozehřátým olejem a z obou stran restujte dozlatova.
  3. Následně přikryjete pánev pokličkou a za občasného otáčení vařte doměkka.
  4. Když je kuře hotové, jeho vrchní část potřete prolisovaným česnekem a nechte chvilku rozvonět.
  5. Mezitím si smíchejte med, vývar, jablečný ocet a sójovou omáčku a na malé pánvičce na mírném ohni ingredience zahřejte.
  6. Za stálého míchání směs 3-4 minuty povařte, až vznikne hustá omáčka.
  7. Touto omáčkou následně přelijte kuřecí maso na pánvi a nechte ještě chvilku prohřát.

Kuřecí maso s medovou omáčkou podávejte s rýží či zeleninovým salátem.

Kuřecí maso v lahodné medové omáčce
zdroj: cafedelites.com

Kuře lze marinovat nejen v medu, ale také v jogurtu či sójové omáčce. Načerpejte inspiraci na kuřecí marinované maso z našich pestrých receptů! 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.