Tento recept v sobě originálním způsobem kombinuje med s ostatními ingrediencemi, jako je česnek a sójová omáčka. Díky nim se nemusíte obávat toho, že by výsledná chuť tohoto pokrmu byla příliš sladká.
Ingredience:
- 700 g kuřecích stehen či prsou
- 4 stroužky česneku
- 1/3 šálku medu
- 1/4 šálku kuřecího vývaru
- 2 PL jablečného octa
- 1 PL sójové omáčky
- 2 lžičky sušeného mletého česneku
- olej
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Kuřecí maso ze všech stran okořeňte česnekovým práškem, solí a pepřem.
- Nechte chvilku působit a poté maso vložte na pánev s rozehřátým olejem a z obou stran restujte dozlatova.
- Následně přikryjete pánev pokličkou a za občasného otáčení vařte doměkka.
- Když je kuře hotové, jeho vrchní část potřete prolisovaným česnekem a nechte chvilku rozvonět.
- Mezitím si smíchejte med, vývar, jablečný ocet a sójovou omáčku a na malé pánvičce na mírném ohni ingredience zahřejte.
- Za stálého míchání směs 3-4 minuty povařte, až vznikne hustá omáčka.
- Touto omáčkou následně přelijte kuřecí maso na pánvi a nechte ještě chvilku prohřát.
Kuřecí maso s medovou omáčkou podávejte s rýží či zeleninovým salátem.
Kuře lze marinovat nejen v medu, ale také v jogurtu či sójové omáčce. Načerpejte inspiraci na kuřecí marinované maso z našich pestrých receptů!