Vynikající placky z patisonu, které se rozpadají

Vynikající placky z patisonu, které se rozpadají
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 patison
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 3–4 lžíce polohrubé mouky
  • drcený kmín
  • sůl

Postup receptu

  1. Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhaný patison
  2. Ochutíme kmínem, osolíme a osmahneme
  3. Odstavíme, do zchladlého vmícháme žloutky, mouku a ušlehaný sníh z bílků
  4. Na rozpálený tuk klademe kousky těsta, rozetřeme je na placičky a osmažíme po obou stranách dozlatova
  5. Těsto můžeme vylepšit nakrájeným salámem, hrubě nastrouhanou mrkví, apod

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.