Lahodné cukroví, ve kterém se skvěle snoubí chuť ořechů, rozinek a rozmanitého koření. Vyzkoušejte, uvidíte, že vám zachutná!
Ingredience:
- 4 šálky hladké mouky
- 2 šálky škvarků
- 1 šálek hnědého cukru
- 1 šálek bílého cukru
- 1/2 šálku mléka
- 1 šálek rozinek
- 1 šálek vlašských ořechů nebo mandlí
- 2 vejce
- 1 čajová lžička vanilky
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička mletého muškátového oříšku
- 1 čajová lžička mletého hřebíčku
- 1 čajová lžička mleté skořice
Postup:
- Předehřejte troubu na 170°C a plech vyložte pečicím papírem.
- Škvarky namelte, nebo nasekejte nožem najemno.
- V míse smíchejte namleté škvarky a oba druhy cukru.
- Přidejte vejce, vanilku a mléko.
- Prosejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, hřebíček, muškátový oříšek a sůl a přidejte do mísy.
- Nakonec přidejte také nasekané ořechy a rozinky.
- Směs důkladně promíchejte a vypracujte v těsto.
- Z těsta vytvořte malé placičky a ty pokládejte je na připravený plech.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 7 minut, poté otočte a pečte dalších 5 minut. Dobu pečení přizpůsobte velikosti placiček.
- Před podáváním můžete posypat moučkovým cukrem.
Toužíte po zdravějším vánočním pečivu? Vyzkoušejte raw cukroví plné oříšků, semínek a sušeného ovoce!