Křehké tvarohové rohlíčky jako od babičky

Křehké tvarohové rohlíčky jako od babičky

Extrémně jemné a vysoce návykové tvarohové těsto! Toto lahodné, malé pečivo je sváteční pokrm, který pochází z ostrova Kréta, ale dnes se servíruje téměř všude a po celý rok. Podávejte je jako lahodný dezert k odpolední kávě pokapaný teplým medem, posypaný skořicí a namletými pistáciemi.

Co budeme potřebovat

  1. 250 g olivového oleje
  2. 250 g jogurtu
  3. Vejce
  4. 300 g cukru
  5. 1 kg hladké mouky
  6. 4 lžičky prášku do pečiva
  7. ½ lžičky vanilkového extraktu
  8. Šťáva z ½ pomeranče
  9. Kůra z 1 citronu

Na náplň

  1. 1 kg plnotučného tvarohu (nebo mascarpone nebo ricotty)
  2. 250 g cukru
  3. Vejce
  4. Bílek
  5. Lžička mleté skořice

Na polevu

  1. 2 vejce
  2. Lžíce vody
  3. Lžička mleté skořice

Postup

  1. K přípravě těsta na tvarohové rohlíčky přidáme do velké mísy olivový olej, cukr, jogurt a vejce
  2. Vše společně dobře promícháme, dokud se ingredience nespojí
  3. Přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme citronovou kůru a vanilkový extrakt a znovu promícháme
  4. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a postupně přidáváme do směsi
  5. Těsto hněteme rukama, dokud nezměkne
  6. V závislosti na mouce možná budeme muset použít o něco méně nebo více mouky, než vyžaduje recept
  7. Těsto by mělo být měkké, ale ne lepivé
  8. Když je těsto hotové necháme ho asi na 30 minut odpočinout
  9. Mezitím si připravíme náplň do rohlíčků
  10. Do velké mísy rozmícháme sýr a přidáme cukr, vejce a skořici
  11. Vše dobře promícháme, dokud se ingredience nespojí
  12. Těsto položíme na pomoučený povrch
  13. Pomocí válečku těsto vyválíme na tloušťku asi 0,5 centimetrů a do tvaru koláče
  14. Těsto rozkrájíme na 8 trojúhelníků
  15. Na konec každého trojúhelníku přidáme lžíci tvarohové náplně
  16. Těsto zarolujeme směrem do středu
  17. Troubu předehřejeme na 180-200 stupňů
  18. Tvarohové rohlíčky dáme na velký plech vyložený pečicím papírem a necháme 20 minut odpočívat
  19. V míse rozšleháme vejce a 1 lžíci vody a touto směsí rohlíčky potřeme
  20. Posypeme je skořicí a pečeme asi 25 minut dozlatova
  21. Tvarohové rohlíčky podáváme pokapané medem

Tvarohu není nikdy dost a proto čerpejte další inspiraci z výběru těch nejlepších dortů z tvarohu! Upečte podle nás například tento nadýchaný mrkvový dort a pochutnejte si jako nikdy.

Křehké tvarohové rohlíčky plněné jemným sladkým krémem.
Zdroj: cdkitchen.com

Toužíte po dalších chutných, snadných, ale hlavně rychlých nápadech na sladké i slané pečení? S našimi recepty na šneky z listového těsta už v kuchyni nestrávíte více jak 30 minut! Nestojí to za vyzkoušení? Já myslím, že ano.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.