Cukroví z mandlí nemusíte vždy pouze obalovat v cukru, tento recept ho například zdobí čokoládovou polevou.
Ingredience:
- 1 šálek jemně namletých mandlí
- 3 šálky hladké mouky
- 2 šálky másla
- 1 šálek moučkového cukru
- 200 g hořké čokolády
- posypky
Postup:
- Předehřejte troubu na 150°C.
- Máslo a cukr dejte do velké mísy pomocí ručního mixéru a vyšlehejte.
- Snižte rychlost a postupně přidávejte mouku a mleté mandle.
- Vypracujte v těsto, zabalte do potravinové folie a vložte na 15-20 minut do ledničky.
- Pomocí lžíce z těsta vytvarujte sušenky rozmanitých tvarů a položte je na pečicí plechy a pečicím papírem.
- Pečte 13-15 minut, dokud mandlové cukroví lehce nezhnědne.
- Nechte vychladnout a v mezidobě si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu.
- Cukroví do ní následně z jedné strany pomořte a ozdobte pomocí posypek.