Tradiční a tak výborné šlehačkové cukroví vám přinese jedinečný chuťový zážitek. Inspirujte se.
Ingredience
- 450g hladké mouky
- 250g másla
- 250ml smetany ke šlehání
- moučkový cukr na obalení
Postup
- Těsto vypracujete tak, že smícháte mouku, rozehřáté máslo a přilijete smetanu.
- Z těsta vyválejte plát asi 5mm silný a poté vykrajujte tvary pomocí vykrajovátek.
- Předehřejte troubu na 200°C a dejte péct na cca 8 minut. Pečení však pozorně sledujte, každá trouba peče jinak.
- Jakmile je cukroví lehce růžové, je hotové a můžete vyndat z trouby.
- Ještě teplé ho obalte v moučkovém cukru a nechte vychladnout.
- Skladujte na chladném místě ve vzduchotěsné nádobě.
Už nestíháte dopéct cukroví? Nebo se vám prostě jen nechce? Vyzkoušejte některý z receptů na nepečená vosí hnízda! Rychlovka, která chutná.