Křehké cukroví ze šlehačky

Křehké cukroví ze šlehačky
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 30

Tradiční a tak výborné šlehačkové cukroví vám přinese jedinečný chuťový zážitek. Inspirujte se.

Ingredience

  • 450g hladké mouky
  • 250g másla
  • 250ml smetany ke šlehání
  • moučkový cukr na obalení

Postup

  • Těsto vypracujete tak, že smícháte mouku, rozehřáté máslo a přilijete smetanu.
  • Z těsta vyválejte plát asi 5mm silný a poté vykrajujte tvary pomocí vykrajovátek.
  • Předehřejte troubu na 200°C a dejte péct na cca 8 minut. Pečení však pozorně sledujte, každá trouba peče jinak.
  • Jakmile je cukroví lehce růžové, je hotové a můžete vyndat z trouby.
  • Ještě teplé ho obalte v moučkovém cukru a nechte vychladnout.
  • Skladujte na chladném místě ve vzduchotěsné nádobě.
Klasické cukroví ze šlehačky s moučkovým cukrem.
Zdroj: thefoodcharlatan.com

Už nestíháte dopéct cukroví? Nebo se vám prostě jen nechce? Vyzkoušejte některý z receptů na nepečená vosí hnízda! Rychlovka, která chutná.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.