Tento krém je rychlý na přípravu, má úžasnou chuť a navíc je to skvělé hřejivé jídlo, které vám v dnešních chladných dnech přijde vhod. Doplňte krém křupavou slaninou a servírujte s čerstvým chlebem a úspěch máte zaručen!
INGREDIENCE
- 3 konzervy (každá 425 ml) bílých fazolí cannellini, opláchnutých a scezených
- 4 šálky nakrájené žluté cibule
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 velká snítka čerstvého rozmarýnu
- 1,5 litru kuřecího vývaru
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- kajenský pepř podle chuti (volitelně)
- slanina na ozdobení
POSTUP
- Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej na středně vysokém plameni.
- Přidejte cibuli a restujte asi 15 minut, nebo dokud nezměkne a nezezlátne.
- Přidejte česnek a restujte dalších pár minut.
- Dále přidejte fazole, vývar, rozmarýn, sůl a pepř.
- Přiveďte k varu a poté vařte asi 20 minut.
- Použijte ponorný mixér, kuchyňský robot nebo běžný mixér, abyste polévku rozmixovali do hladka.
- Podle chuti přidejte kajenský pepř.
- Navrch dejte křupavou slaninu.
- Dobrou chuť!
Vyzkoušejte i naše další luxusní recepty na polévku z fazolí! Pochutnáte si a posílíte svou imunitu.