Krém z bílých fazolí s rozmarýnem

Krém z bílých fazolí s rozmarýnem
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Tento krém je rychlý na přípravu, má úžasnou chuť a navíc je to skvělé hřejivé jídlo, které vám v dnešních chladných dnech přijde vhod. Doplňte krém křupavou slaninou a servírujte s čerstvým chlebem a úspěch máte zaručen!

INGREDIENCE

  • 3 konzervy (každá 425 ml) bílých fazolí cannellini, opláchnutých a scezených
  • 4 šálky nakrájené žluté cibule
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 velká snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1,5 litru kuřecího vývaru
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • kajenský pepř podle chuti (volitelně)
  • slanina na ozdobení

POSTUP

  • Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej na středně vysokém plameni.
  • Přidejte cibuli a restujte asi 15 minut, nebo dokud nezměkne a nezezlátne.
  • Přidejte česnek a restujte dalších pár minut.
  • Dále přidejte fazole, vývar, rozmarýn, sůl a pepř.
  • Přiveďte k varu a poté vařte asi 20 minut.
  • Použijte ponorný mixér, kuchyňský robot nebo běžný mixér, abyste polévku rozmixovali do hladka.
  • Podle chuti přidejte kajenský pepř.
  • Navrch dejte křupavou slaninu.
  • Dobrou chuť!
Fazolový krém v hlubokém talíři se lžící ozdobený slaninou, čerstvým rozmarýnem a olejem.
www.thebakerchick.com

Vyzkoušejte i naše další luxusní recepty na polévku z fazolí! Pochutnáte si a posílíte svou imunitu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.