Krém z mascarpone s rumem

Krém z mascarpone s rumem
Příprava: 10 minut Počet porcí: 2

Je hustý, nadýchaný a sytý, ale přesto je neskutečně oblíbený. Použijte ho do lepeného cukroví a uvidíte, jak skvěle bude chutnat!

Co budeme potřebovat

  • 5 vajíček
  • 7 lžic bílého cukru
  • 1 lžíce rumu
  • 2 balení mascarpone
  • 3/4 hrnku smetany ke šlehání

Postup

  1. Oddělte u všech vajíček bílek od žloutku.
  2. Ve velké misce ušlehejte žloutky s cukrem tak, aby vám vznikla pěna.
  3. Přidejte rum a mascarpone. Pokračujte v mixování, dokud nevznikne hustý krém.
  4. Ve skleněné, kovové, nebo keramické misce ušlehejte bílky, aby z nich vznikl sníh.
  5. Pomalu pak vmíchejte sníh z bílků do krému. 

Zkuste tento krém přidat do lahodného a navoněného skořicového cukroví, které můžete připravit podle našeho receptu!

Nadýchaný bílý krém v bílé misce.
Zdroj: reluctantentertainer.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.