Tento snadný recept na pohár z medovo-ricottového krému s macerovanými jahodami se velmi rychle stane vaším oblíbeným dezertem. Je krásně lehký a osvěžující a vaše rodina i hosté se po něm utlučou.
Ingredience
- 1 šálek ricotty
- 2 lžíce medu
- 2-3 lžíce smetanového vanilkového jogurtu
- lístky máty a citronová kůra (volitelně)
Na macerované jahody:
- 1-2 lžíce medu, mírně zahřátého
- 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 1 lžička citronové kůry
- 1 lžička čerstvé máty, jemně nasekané (volitelně)
- 2 šálky jahod nakrájených na plátky nebo na čtvrtky
Postup
- Smíchejte ricottu, med, jogurt a zpracujte do hladkého krému (lze použít ruční šlehač, tyčový mixér nebo kuchyňský robot).
- Přendejte do mísy, přikryjte a dejte chladit alespoň na 1 hodinu.
- Během čekání si připravte jednoduché macerované jahody.
- V malé misce prošlehejte med, citronovou šťávu, citronovou kůru a mátu (pokud používáte).
- Jemně spojte s nakrájenými jahodami.
- Nechte odstát při pokojové teplotě alespoň 30 minut.
- Do sklenic (nebo servírovacích misek) rozdělte ricottu a macerované jahody.
- Začněte tím, že na dno každé sklenice dáte pár lžic krému, na něj nasypete několik lžic jahod a nakonec přidáte další lžíci ricottového krému.
- Pokud chcete, ozdobte lístky máty a citronovou kůrou.
- Užijte si to!