Krém z ricotty s macerovanými jahodami

Krém z ricotty s macerovanými jahodami

Tento snadný recept na pohár z medovo-ricottového krému s macerovanými jahodami se velmi rychle stane vaším oblíbeným dezertem. Je krásně lehký a osvěžující a vaše rodina i hosté se po něm utlučou.

Ingredience

  • 1 šálek ricotty
  • 2 lžíce medu
  • 2-3 lžíce smetanového vanilkového jogurtu
  • lístky máty a citronová kůra (volitelně)

Na macerované jahody:

  • 1-2 lžíce medu, mírně zahřátého
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička čerstvé máty, jemně nasekané (volitelně)
  • 2 šálky jahod nakrájených na plátky nebo na čtvrtky

Postup

  1. Smíchejte ricottu, med, jogurt a zpracujte do hladkého krému (lze použít ruční šlehač, tyčový mixér nebo kuchyňský robot).
  2. Přendejte do mísy, přikryjte a dejte chladit alespoň na 1 hodinu.
  3. Během čekání si připravte jednoduché macerované jahody.
  4. V malé misce prošlehejte med, citronovou šťávu, citronovou kůru a mátu (pokud používáte).
  5. Jemně spojte s nakrájenými jahodami.
  6. Nechte odstát při pokojové teplotě alespoň 30 minut.
  7. Do sklenic (nebo servírovacích misek) rozdělte ricottu a macerované jahody.
  8. Začněte tím, že na dno každé sklenice dáte pár lžic krému, na něj nasypete několik lžic jahod a nakonec přidáte další lžíci ricottového krému.
  9. Pokud chcete, ozdobte lístky máty a citronovou kůrou.
  10. Užijte si to!
Pohár z medovo-ricottového krému s macerovanými jahodami ozdobený čerstvou mátou a citrónovou kůrou.
www.shelovesbiscotti.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.