Dnes už klasický moučník z listového těsta. Na pohled se může zdát složitý, ale v tomto receptu zjistíte, že to tak není. A výsledek rozhodně stojí za to.
INGREDIENCE
- 500 g listového těsta
- 500 ml vody,
- 1 a půl sáčku vanilkového pudingu
- 120 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 3 vejce
- 200 ml šlehačky
- 1 lžíce moučkového cukru
POSTUP
- Listové těsto rozválejte na placku tak velkou, jak veliký je plech, na kterém ji pak budete péci.
- Pečte při teplotě 180 stupňů Celsia asi po dobu 10 minut.
- Upečený listový plát rozkrojte na polovinu.
- Jednu polovinu rozkrájejte ještě na další porce podle toho, kolik jich chcete mít
- V 200 ml vody rozmíchejte oba pudinkové prášky
- Zbytek vody přiveďte k varu, přilijte puinkovou směs, močkový i vanilkový cukr a dobře promíchejte.
- Za stálého míchání vařte 2 minuty, poté odstavte z plotny
- Ze tří bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho do horkého pudinku
- Tuto směs rovnoměrně namažte na nepokrájenou část listového těsta a nechte vychladnout
- Ušlehejte šlehačku a přidejte do ní lžíci moučkového cukru (lépe díky tomu ztuhne)
- Ušlehanou šlehačku namažte na vychladlý krém a povrch poklaďte nakrájenými čtverci druhé poloviny těsta (kdyby nebylo předem pokrájené, při krájení by se drolilo)
- Povrch můžete ozdobit čokoládovou polevou.