Konzistenci krému můžete upravovat přidáním či ubráním množství vývaru, záleží na tom, zda dáváte přednost hustší, nebo tekutější variantě.
Ingredience:
- 800 g batátů
- 1 cibule
- 3 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 1 PL čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 2 PL olivového oleje
- 1/4 čajové lžičky vloček červeného pepře
- 1/4 čajové lžičky sladké papriky
- sůl, pepř
Postup:
- V hrnci zahřejte olej, přidejte do něj nakrájenou cibuli a mrkev a restujte, přibližně 6-8 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte prolisovaný česnek, zázvor, červený pepř, papriku a restujte ještě 2-3 minuty.
- Přidejte na kostičky nakrájené batáty a zeleninový vývar.
- Přiveďte směs k varu.
- Poté teplotu snižte a duste pod pokličkou přibližně 15-20 minut, dokud batáty nebudou měkké.
- Pomocí ponorného mixéru nebo kuchyňského robota rozmixujte směs do podoby krému.
Batátový krém můžete ozdobit pistáciemi, vločkami červeného pepře či jogurtem.