Krémová česnečka se sýrem

Krémová česnečka se sýrem
Příprava: 15 minut Vaření: 75 minut Počet porcí: 4

Hutná a krémová polévka s česnekem je naprosto ideální do podzimních plískanic nebo chladných zimních dnů.

INGREDIENCE

  • 40 stroužků česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 středně velké cibule
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • 4 hrnky kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • ½ hrnku smetany ke šlehání 
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • ½ hrnku najemno nastrouhaného sýru (eidam, gouda, parmazán)
  • 1 velká brambora
  • krutony z rohlíku nebo bagety

POSTUP

  • Jako první si upečeme česnek (na pečení budeme potřebovat 22 stroužků).
  • Dvě lžíce olivového oleje si smícháme se solí a pepřem a česnek tím potřeme. 
  • Dáme péct na 45 minut do trouby nahřáté na 180°C.
  • Po dopečení si na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme. 
  • Následně přidáme tymián, upečený česnek a zbytek, tedy 18 stroužků, prolisovaného česneku. 
  • Necháme vše provonět, pak přidáme na kostičky nakrájenou bramboru.
  • Vše podlijeme vývarem a necháme vařit do měkka. 
  • Poté si polévku rozmixujeme do jemné struktury, zjemníme smetanou a dochutíme solí, pepřem.
  • Podáváme posypané sýrem a chceme-li, pak také s krutony. 
Recept na krémovou česnečku z pečeného česneku.
godiaryfree.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.