Na přípravu tohoto krémového dipu z bílých fazolí potřebujete pouze 4 ingredience a 5 minut! Se zeleninou a tortilla chipsy je to skvělé občerstvení nebo předkrm.
Ingredience
- 1,5 šálku vařených fazolí cannellini, scezených a opláchnutých
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1/2 čajové lžičky citronové kůry
- 1 malý stroužek česneku
- 1/2 čajové lžičky mořské soli
- čerstvě mletý černý pepř
- v případě potřeby 2 až 4 lžíce vody
- 2 lžíce natrhaných listů čerstvé bazalky (volitelně)
- 2 čajové lžičky čerstvých listů rozmarýnu (volitelně)
Postup
- V kuchyňském robotu rozmixujte fazole cannellini spolu s olivovým olejem, citronovou šťávou a kůrou, česnekem, solí a pepřem.
- Když je kuchyňský robot v chodu, pomalu přidávejte vodu a zpracovávejte do hladka.
- Pokud chcete, přimíchejte čerstvé bylinky.
- Dobrou chuť!
