Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Tato krémová polévka vás svojí chutí hub, pórku a bylinek dostane. Navíc je velice jednoduchá na přípravu. Vyzkoušejte ji!

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 pórek
  • ½ lžičky rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • 1 stroužek česneku
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 200 g žampionů
  • 150 ml bílého vína
  • 500 ml vývaru
  • 120 ml smetany na vaření
  • parmazán a piniové oříšky na posypání
  • petržel
  • sůl, pepř

Postup

  1. Rozpálíme olej a orestujeme na něj na kolečka nakrájený pórek a restujeme 8 minut.
  2. Přidáme rozmarýn, bobkový list, prolisovaný česnek, sůl a pepř a dobře promícháme.
  3. Přidáme houby a restujeme dalších 10 minut.
  4. Do hrnce nalijeme bílé víno a dusíme 10 minut, poté přidáme i vývar a vaříme dalších 20 minut.
  5. Vyjmeme bobkové listy, přilijeme smetanu a rozmixujeme do hladka.
  6. Polévku servírujeme s hoblinkami parmazánu, piniovými oříšky a petrželkou.
Rozmixovaná krémová polévka z hub v bílé misce se sýrem, oříšky a bylinkami.
zdroj: iga.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.