Tato krémová polévka vás svojí chutí hub, pórku a bylinek dostane. Navíc je velice jednoduchá na přípravu. Vyzkoušejte ji!
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 1 pórek
- ½ lžičky rozmarýnu
- 2 bobkové listy
- 1 stroužek česneku
- 300 g hlívy ústřičné
- 200 g žampionů
- 150 ml bílého vína
- 500 ml vývaru
- 120 ml smetany na vaření
- parmazán a piniové oříšky na posypání
- petržel
- sůl, pepř
Postup
- Rozpálíme olej a orestujeme na něj na kolečka nakrájený pórek a restujeme 8 minut.
- Přidáme rozmarýn, bobkový list, prolisovaný česnek, sůl a pepř a dobře promícháme.
- Přidáme houby a restujeme dalších 10 minut.
- Do hrnce nalijeme bílé víno a dusíme 10 minut, poté přidáme i vývar a vaříme dalších 20 minut.
- Vyjmeme bobkové listy, přilijeme smetanu a rozmixujeme do hladka.
- Polévku servírujeme s hoblinkami parmazánu, piniovými oříšky a petrželkou.